Poradňa Záhradné traktory


Autor: | Vložené: 02.02.2019 000 17:15 | Témy: Poradňa Záhradné traktory

Ak u vas kupim malotraktorák + vlečkuk tomu, je potrebná znaška na cestu? bude ju policia vyťadovať pri kontrole?

nakup malotraktora s plyhom a vlečkou-na premiestnenie sa na pole po ceste v dedine- je potrebná značka špz-ka?

  • 4. februára 2019 - Oficiálny zástupca obchodu CHROME.SK

    Dobrý deň,

    o aký konkrétne traktor sa jedná?

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • bohumír

      4. februára 2019 - bohumír

      Keby som kupil vo vašej predajni akýkolvek malotraktorík s vlečkou - je potrebná poznávacia značka t.z.v ŠPZ-ka....na jazdu s malotraktoríkom a vlečkou po dedine:...To je jedno aký malotraktorík by som u vas kupil- otazka je- či ne to treba značku?


    • CHROME.SK

      4. februára 2019 - Oficiálny zástupca obchodu CHROME.SK

      Záhradné traktory nemajú možnosť homologizácie. To znamená že ŠPZ tam nie je možné. Osobne si myslím, že ak bude mať zapnuté predné svetlá a na vlečke budete mať odrazové sklíčka v tvare trojuholníka, nemal by byť s tým problém. Samozrejme ak hovoríme o presune na krátku vzdialenosť. Ak však traktor je možné dovybaviť homologizačnou sadou, tak tam by ste mal problém určite.


    • bohumír

      5. februára 2019 - bohumír

      Dakujem za vašu odpoved....tak že je zbytočné u vas kupovať malotraktorík s vlečkou, k tomu pluh na orbu...pretože ako náhle by som s malotraktoríkom na jar vyšiel na pole orať (po obecnej ceste) a nebodaj na zastaví polícia -budem musieť zaplatiť pokutu...tak že zákon podľa § 39 ods.7 zakona č.8/2009 o cestnej premávke , ktorým bolo pridelené zvláštne evidenčné číslo obsahujúce písmeno " C " podla § 127 ods, 12 na cestách je zakázané Zákaz neplatí na cestách III. triedy, miestnych komunikaciach a úťelovych komunikaciách za nezniženej viditeľnosti. V praxi tento zákon povoluje vínimku- značka typu C ma 3 roky pridelená- ale led do roku 2019 v mesiaci marec.... Okrem toho že tento zákon postihuje obyčajných občanov , tým, že strej vyrobeny fabricky a zakúpený aj vo Vašich predajniach po Slovensku a inde- sa nesmie podľa platneho zakona používať na cestách III triedy -tak ako je hore uvedené.... AJ VAŚA OBCHODNA SPOLOCNOST je týmto zákonom poškodzovaná- pretože strácate zákazníkov- ktorí by mali zaujem o Vaše výrobky ktoré sa využívajú v zahradkách a na roliach, kde si občan sadí, seje, zbiera urodu, orie a pod. Tento zákon , ktorý naši poslanci v parlamente SR odhasovali, nie je iba proti občanom SR ale aj priti výrobcom polnohospodarskych strojov v Europe....dakujem za vašu odpoved. prajem pekný deň Váš zákaznik


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.